Introduktion

Sommar 2021 - ett nytt liv tar vid efter femton år i Provence

 

 Bild1 Fikajpg


 

Vårt älskade byhus i charmigaste trappgränden i Bras, Provence har fått en ny ägare, efter våra femton år i huset och lilla byn. Vi har numera en trea på Gärdet i Stockholm. Livet har tagit en ny form. Provencelivet med ett permanent boende i eget byhus är lämnat. En silkscreen ateljé ett par trappsteg ned i gränden finns inte längre för mig. Dock finns alla garner kvar för den fria bildväven. Akvarell kan målas i trädgård, ute i naturen och vid arbetsbordet i lägenheten. Nya alster kommer att skapas i denna nya situation.

 Artnordique, Nordiska konstrundan i Provence, med alla sina medlemmar har haft sin sista utställning, men inte jag.

Här på min hemsida,   utholm.se    kan man fortfarande ta del av några av ArtNordiques utställningar och igen möta den konst som visades där. Hemsidans texter präglas mycket av de 15 åren i Provencelivet. Läs - och bli  inspirerad till en resa….

Mina vävar och mina silkscreentryck har fått egna flikar på hemsidan liksom mitt bokskrivande.

Varmt välkomna att del av hela hemsidan!

 

 

Utställning på gång på Adelsö

 

Välkomna till konstgalleriet Adelsö Smedja på Adelsö nära färjeläget, där jag ställer ut mina alster i olika tekniker helgen 24:e och 25:e juli 2021 mellan klockan 12 och 15.

 Bild2 Adelsjpg

Den sista våren i Provence präglades av flit i silkscreen ateljén. Många stora användbara textiltryck kommer att finnas på utställningen, liksom handtryckta praktiska ting såsom kassar, kuddar, förkläden och pås-påsar. De stora textiltrycken har unika mönster. Mina fria bildvävar visas, ett arbete som är ”slow art”. Jag har även verk på handgjort papper i unika tryck. Små handgjorda kort att skicka med snigelpost är rätt om en personlig unik hälsning ska sändas.

Galleriet Adelsö Smedja har haft utställningsverksamhet under flera somrar. Det är vackert beläget, vid Stenby gård, nära färjeläget och Mälaren i en gammal smedja. Det finns mycket att se, då det är flera utställare varje helg. Lunch eller fika är trevligt att ta vid närbelägna Hovgården i dess stora trädgård eller i de gammaldags salarna.  På världsarvets gravkullar betar kossor.

Färja avgår från Adelsö hel och halvtimme till Munsö och vänder därefter omedelbart åter till Adelsö. Överfarten tar c:a fem minuter. Buss stannar vid Stenby gård.

Vill du veta mera - maila mig.  

Varmt välkomna

Inger