Introduktion

IMG_20200910_152617_resized_20200910_050114445jpg


Introduktion

Välkomna till min hemsida – här finns mycket att ta del av

Konstrundor har kommit och gått liksom olika utställningar – allt går att läsa om här på hemsidan!

Jag blir riktigt glad för en personlig kontakt, om det finns något som intresserar. I Bras, Provence i min Ateljé Artissus finns en hel del av mina verk, tavlor i silkscreen med handkolorering, praktiska ting som kassar t-shirts och akvarellkort – dessutom är de flesta av mina fria bildvävar till salu.

Bildvävarna är ett resultat av ”Slow art”. Vävarna görs från - ”ax till limpa”. Min hemfärgade ull kardas och spinns innan de hamnar i en väv. En väv föregås av ett intensivt arbete med akvarell för att hitta en bra förlaga till väven. Bilden gör inte vävarna rättvisa – de förtjänas att upplevas i verkligheten.

Välkommen att ta kontakt och komma överens om ett besök - en RD.

Inger Utholm


IMG_20180721_082034jpg


Ankomst Bras

I maj 2006 gick vårt flyttlass från ett kärt hem på Munsö till det byhus i Provence, som hittat oss. Det var början på vårt pensionärsliv. Sägas kan, att det blev en rivstart. Huset i Bras hade allt vi behövde, en ateljé för mig och terrasser för krukodlingar. En näraliggande golfbana fann livskamraten, min make, inte vara på något sätt fel! Ett nytt liv hade startat.

ingermedvv1jpg

Nu fanns tiden för våra intressen. Jag kunde arbeta med silkscreen, fri bildvävnad och skriva så mycket och så ofta jag ville, och det ville jag. Dessutom är det trevligt att visa sina alster med att ställa ut ibland. Flera av de konstnärligt utövande svenskar som fanns i närområdet tyckte detsamma. Hösten 2006 fanns ”Circuit des Artistes Nordique en Provence. Vi hade vår första utställning till allhelgonahelgen 2006.


dsc_0610jpg