Introduktion

Sommar 2021 - ett nytt liv tar vid efter femton år i Provence

 

 Bild1 Fikajpg


 

Vårt älskade byhus i charmigaste trappgränden i Bras, Provence har fått en ny ägare, efter våra femton år i huset och lilla byn. Vi har numera en trea på Gärdet i Stockholm. Livet har tagit en ny form. Provencelivet med ett permanent boende i eget byhus är lämnat. En silkscreen ateljé ett par trappsteg ned i gränden finns inte längre för mig. Dock finns alla garner kvar för den fria bildväven. Akvarell kan målas i trädgård, ute i naturen och vid arbetsbordet i lägenheten. Nya alster kommer att skapas i denna nya situation.

 Artnordique, Nordiska konstrundan i Provence, med alla sina medlemmar har haft sin sista utställning, men inte jag.

Här på min hemsida,   utholm.se    kan man fortfarande ta del av några av ArtNordiques utställningar och igen möta den konst som visades där. Hemsidans texter präglas mycket av de 15 åren i Provencelivet. Läs - och bli  inspirerad till en resa….

Mina vävar och mina silkscreentryck har fått egna flikar på hemsidan liksom mitt bokskrivande.

Varmt välkomna att del av hela hemsidan!


Nytt liv i en stor stad vid Medelhavet –Saint Raphael

Nu bor vi i lilla huset i den stora djungel-liknande trädgården med adress Villa Tankaka 213 bld des Louves        83 700 Saint Raphael

Vår trädgård med en solig terrass är till glädje, liksom en terrass skuggad av en spaljé med vin. Fåglarna kvittrar och ibland rasslar det till på taket, då är en ekorre där med glada skutt! Vårt hus ligger i en mycket lugn stadsdel nära havet – Notre Dame. Staden är stor, hitta är svårt, parkera är svårare, utom i näraliggande stadsdelen St. Lucia. Där finns ett litet centrum, med bagare, slaktare, närbutik, många fiskrestauranger, kaféer längs hamnen och en postlåda också.

I avsaknad av silk-screen ateljé , är akvarellpenseln aktiv . Den fria bildväven kommer också att få sitt utrymme. Så ett fortsatt skapande väntar här vår och höst vid Medelhavet.

 Vår svenska värdinna tar hand om allt. Vi bara bor- och däremellan bor vi på Gärdet.    Nya husetjpg Nya huset 2jpg

Att ha tillgång till en trädgård och få fullt förtroende att odla och plantera, måhända passar det bättre än bra…….

Den dag kroppen är fungerande igen….