Introduktion

Introduktion

2018 - ÅRETS USTÄLLNINGAR

Lökfestival i Montmeyan med konstutställning

IMG_20180721_082034jpg

I den lilla byn Montmeyan med femhundra invånare är det en Stor Lökfestival ( Fête d´Onion) den 16:e september. Jag ställer ut hela helgen med början med vernissage fredagen den 14:e september i ortens galleri. Arbetet med denna utställning började under våren. Jag har gjort lökschabloner, därefter tryckt lökar på T-shirts och kassar. Små akvarellkort finns till varje utställning jag har. Därför har ett flertal små lökakvareller gjorts, glada lökar, lökar med slips, vitlökar, gula lökar och röda lökar. Dessutom visas förstås bildväv och tryckta bilder med silkscreen på tyg och på papper – alla unikat.

Nordiska Konstrundan i Provence – ArtNordique

Den 12:e Konstrundan äger rum lördagen och söndagen den 6:e och 7:e oktober. I år har jag den bästa gästutställare man kan ha - konstnären och konstpedagogen Anne-Sofie Englesson. Hon ställer ut oljor och akvareller. Jag ställer ut nya silkscreentryck i form av bilder, av konstfulla T-shirts med ryggtavlor,  kassar kuddar och kort. OCH förstås bildvävar.

 Efter konstrundan håller Anne-Sofie en akvarellkurs hemma hos oss i Bras.


Ankomst Bras

I maj 2006 gick vårt flyttlass från ett kärt hem på Munsö till det byhus i Provence, som hittat oss. Det var början på vårt pensionärsliv. Sägas kan, att det blev en rivstart. Huset i Bras hade allt vi behövde, en ateljé för mig och terrasser för krukodlingar. En näraliggande golfbana fann livskamraten, min make, inte vara på något sätt fel! Ett nytt liv hade startat.

ingermedvv1jpg

Nu fanns tiden för våra intressen. Jag kunde arbeta med silkscreen, fri bildvävnad och skriva så mycket och så ofta jag ville, och det ville jag. Dessutom är det trevligt att visa sina alster med att ställa ut ibland. Flera av de konstnärligt utövande svenskar som fanns i närområdet tyckte detsamma. Hösten 2006 fanns ”Circuit des Artistes Nordique en Provence. Vi hade vår första utställning till allhelgonhelgen 2006. Denna tradition med en nordisk Konstrunda i Provence har sedan dess fortsatt med mig som ordförande.

Konstrundan 2018 äger rum den 6-7 oktober.

All övrig information finner du på: www.artnordique.eudsc_0610jpg